Een Waterfeest op het schoolplein? Lijm-lab komt met twee of meer kunstenaars en neemt mee: kuipen en emmers, goten, buizen, kraantjes en verbindingsstukken, trechters en gieters, grote bellenblaas en watertekenen. De kinderen ontdekken zelf wat er allemaal mee kan.
Voor wie
Hoe lang
Op een dag kunnen verschillende groepen om de beurt komen spelen: maximaal 3 rondes van 1,5 uur per keer, met een halfuur pauze tussen de rondes. De pauze is nodig om het materiaal klaar te maken voor een volgende ronde. Daarnaast ten minste een uur voor opbouw: er is tijd nodig om de bakken vol te laten lopen.
Waar
Buiten, op het schoolplein of een vergelijkbare plek. Nodig: een (buiten)kraan waar we een tuinslang op kunnen aansluiten. Iets om hoogteverschil te maken, bijvoorbeeld een picknickbank of een muurtje.
Kost dat?
Nog meer water?
Lijm-lab heeft nog meer workshops met het thema Water. Heb je voldoende (buiten)ruimte, dan kunnen we die workshops tegelijk met de Waterspeelplaats geven. We komen dan met extra kunstenaars. Ook kunnen we er een meerdaags water-onderzoek van maken. Bijvoorbeeld:
- Spelen met water en kleur (onderbouw)
- Drijft het of zinkt het? (onderbouwe of middenbouw)
- De schroef van Archimedes (bovenbouw)
Kijk voor inspiratie naar voorbeelden bij Kunstprojecten.